Kyproksen Pafoksessa järjestettiin valmennusryhmien uimareille suunnattu harjoitusleiri 11.-21.10.2013. Uimareiden ikähaarukka vaihteli kahdestatoista seitsemääntoista vuoteen. Leirin tarkoituksena oli saada mahdollisimman paljon uintikokemusta 50 metrin altaalta, sellaista kun ei Rovaniemellä valitettavasti ole.

Saavuttuamme matkan jälkeen perille pääsimme tositoimiin, sillä edessä oli kuusi kahden treenin päivää. Uintiharjoitusten lisäksi ohjelmassa oli muun muassa lenkkeilyä ja lentopalloa. Oheisharjoittelu toi hieman vaihtelua tavalliseen uintiharjoitteluun. Välipäivän moni tutustui Pafokseen kaupunkiin ja satamaan sekä niiden matkamuistotarjontaan.

Treeniolosuhteet olivat loistavat, sillä treeniryhmässä oli erittäin hyvin tilaa harjoitella pitkillä ja leveillä radoilla. Allas oli lisäksi sopivan lähellä majoitustamme. Kotimaassa aloitetut järjestelyt hoituivat ongelmitta, uima-altaalla henkilökunta oli ystävällistä ja järjestelyt paikan päällä sujuivat hyvin. Hyvät olosuhteet ja sujuvat järjestelyt antoivat uimareille mahdollisuuden hyvään ja laadukaaseen harjoitteluun.

Vaikka leirillä uintiharjoittelu ja fyysinen kehittyminen oli suuressa roolissa, on elämässä muitakin tärkeitä asioita. Leireillä on usein ryhmähenkeä ja -kiinteyttä sekä yhteenkuulu
Treeniolosuhteet olivat loistavat, sillä treeniryhmässä oli erittäin hyvin tilaa harjoitella pitkillä ja leveillä radoilla. Allas oli lisäksi sopivan lähellä majoitustamme. Kotimaassa aloitetut j majoitustamme. Kotimaassa aloitetut järjestelyt hoituivat ongelmitta, uima-altaalla henkilökunta oli ystävällistä ja järjestelyt paikan päällä sujuivat hyvin. Hyvät olosuhteet ja sujuvat järjestelyt antoivat uimareille mahdollisuuden hyvään ja laadukaaseen harjoitteluun.

Vaikka leirillä uintiharjoittelu ja fyysinen kehittyminen oli suuressa roolissa, on elämässä muitakin tärkeitä asioita. Leireillä on usein ryhmähenkeä ja -kiinteyttä sekä yhteenkuuluvuudentunnetta edistävä vaikutus, niin myös tällä leirillä. Leireillä ihmisten kanssa vietetään huomattavasti enemmän aikaa kuin arkitreeneissä, jolloin päästään ihmisen tuntemisessa hieman pintaa syvemmälle.

Kuvia leiristä pääset katsomaan tästä.